Links


Rouwverwerking workshop, creatieve therapie 'Vertel je verhaal in vilt'

Ik laat jullie los
Ik laat jullie los
Voor altijd heb ik jullie lief
Voor altijd heb ik jullie lief
Vrij vliegen jullie aan ons zij
Vrij vliegen jullie aan ons zij
Omringd door vlinders laat ik los
Omringd door vlinders laat ik los
Vertel uw verhaal.
Vertel uw verhaal.
En laat een hemeldoos door mij ontwerpen en bekleden.
Ook is het mogelijk dit zelf te doen tijdens een workshop met lotgenoten.
Klein mensje, teder en fijn.
Klein mensje, teder en fijn.
Die niet bij ons op aarde kan zijn.
Getransformeerd in een vlinder.
Getransformeerd in een vlinder.
Vlieg je met ons mee.
In ons hart heb jij een plekje gekregen.
Door engelen omringd wordt jij gedragen.
Door engelen omringd wordt jij gedragen.
Je vleugels worden jou gegeven.
Om naast ons mee te zweven.
mijn woorden opgeschreven
mijn woorden opgeschreven
Een mini envelopje of een klein briefje opgerold.
In een klein vakje van vilt.
Mijn woorden opgeschreven.
En voor altijd bewaard.
Fijn om het altijd terug te kunnen lezen.
Vertel je verhaal in vilt
Vertel je verhaal in vilt
Dat kan bij mij in het atelier.
Hemeldoos zet je in elkaar met magneetjes
Hemeldoos zet je in elkaar met magneetjes
Ook open kun je het neerzetten.
Hemelwieg kan inclusief de watermethode
Hemelwieg kan inclusief de watermethode
Om je kindje een paar dagen bij je te houden
Herinnering voor overleden tweeling
Hemelwieg voor prematuur stilgeboren kindje
Hemelwieg met bijpassende hemeldoos

Hoe begin je een rouwviltverhaalRouwverwerking, praten en creatief bezig zijn.

Je gaat met mijn hulp je eigen hemeldoos bekleden met een door jou zelf gemaakte stof, genaamd vilt. Met merinowol, zijde en vezels.

In de kleuren die je voelt en jouw aanspreken,

ga je jou verhaal vertellen.


Ook kan er een viltboek gemaakt worden. Ga voor alle info naar de website. zie knop onder dit bericht.


Dit is met lotgenoten. Zodat er ook over gepraat kan worden en geluisterd. Wil je liever alleen dan betaat dit tot de mogelijkheden.

.

Deze workshop rouwverwerking kan in een dag gedaan worden, van 10.00 tot 16.00 uur.

Prijzen incl alle materialen, hemeldoos, koffie/thee en iets lekkers, lunch.
Je kan ook door Nathalie van Hemelwieg een Hemeldoos laten bekleden. Naar aanleiding van jou persoonlijk verhaal zal er bij haar een beeld vormen die ze gaat weergeven in het verhaal van vilt. 


Dit kan in combinatie met een hemelwieg in dezelfde kleuren en met hetzelfde patroon.

Uitvaartzorg Karin


Je kindje overlijdt…….

 

Het overlijden van een kindje komt vaak onverwacht.

Je hebt een droom die ineens uit elkaar spat. Verwelkomen en afscheid nemen,

soms in een paar dagen.

Ik kan met je meedenken om blijvende herinneringen te maken.

 

Afscheid nemen is moeilijk, maar het helpt als je je kindje kunt zien en vasthouden.

Als je kindje tijdens de zwangerschap overlijdt, is je kindje gewend aan het vruchtwater in je baarmoeder. Dan is een bakje koud water een goede keuze als opbaarmogelijkheid. Op deze manier verkleurt de huid minder en blijft je kindje ondanks de zachte botjes en het tere huidje een mooi baby’tje die je kunt aanraken en vasthouden. Dit heet de “Watermethode”

 

Hemelwieg heeft prachtige bedjes die te gebruiken zijn met de waterbakjes voor de watermethode.

 

Ik ben Karin Vette, ik ben werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg-Karin in Harderwijk en omgeving. Ik kan samen met jou, zorgdragen voor een passend afscheid van jouw kindje. Dit kan in een intieme sfeer, bijvoorbeeld bij jou thuis, of op iedere andere gewenste locatie.

Ik draag zorg voor de zakelijke contacten en formaliteiten, mocht je dat wensen. Ik doe alles in goed overleg met jou.

riny van de Worp werkt samen met Nathalie Roelofsen van hemelwieg

Riny van de Worp

Rouwzorg Riny
Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke uitvaarten, maar ook kinderuitvaarten . Door persoonlijk contact, te luisteren naar de nabestaanden rekening te houden met de wensen die de overledene had, krijgt de uitvaart een heel persoonlijk karakter.


Wat wij voor u kunnen doen:

 

- Samen met u het kind verzorgen, kleden en opbaren

- Wij kunnen de watermethode toepassen in de Hemelwieg

- Wij doen aangifte van overlijden bij de gemeente

- Organisatie van de gehele uitvaart

- Contact onderhouden met de school als het kind schoolgaand is.

- Dagelijks bezoek of contact tot de uitvaart en in deze periode altijd bereikbaar

- Helpen bij het opstellen van speciaal  kinder rouwdrukwerk en advertentie

- Contact met alle leveranciers en betrokken partijen

- Begeleiden van het condoleren voor de afscheidsdienst

- Aanwezig zijn en begeleiden van de afscheidsdienst

- Bezoek kort en enige weken na de uitvaart voor een nabespreking en nazorg


Wij verzorgen uitvaarten in de omgeving van Wezep, Gelderland

Nathalie van Stijn werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Nathalie van Stijn

VlinderkindcaféDaar ligt ze, mijn mooie baby. Mijn Juultje. Ze is helemaal compleet, maar nog erg klein. Zelfs voor haar 32 weken is ze niet zo groot als de gemiddelde premature baby. En groter zal ze ook niet worden. Ze overleed, nog voordat ze haar oogjes voor de eerste keer open kon doen. Ik heb deze dan ook nooit kunnen zien...


Het moment dat zij was geboren was ik een nieuw soort moeder. Ik was al moeder en wist goed hoe ik deze taak moest volbrengen. Maar Juul kon niet bij ons blijven, we moesten haar bij dat nare crematorium achterlaten. Enkele weken later kwam ze weer thuis om daar te blijven. Maar hoe moet ik haar moeder zijn? Hoe kan ze deel uitmaken van ons leven als zij niet leeft?


Inmiddels heb ik ontdekt hoe. In mijn blogs (my life blogs) en mijn boek (Lieve Juul) heb ik ontzettend veel ontdekt. Het begon via online contact met lotgenoten. Inmiddels organiseer ik twee keer per jaar het Vlinderkindcafé en kunnen wij elkaar daar ontmoeten. Door openheid van alle gevoelens en vooral door het noemen van haar naam kan ik zeggen dat Juul echt deel uitmaakt van ons leven.


Omdat het mijn passie is dit aan andere ouders van overleden kinderen ook te leren ben ik rouwbegeleidster en coach geworden. Bij Rouw met begeleiding kom je in een traject met mij, iemand die echt weet wat jij doormaakt. Zo hoop ik dat er steeds meer ouders zijn die dit kunnen toepassen en daardoor een nieuw leven op kunnen bouwen met hun overleden kindje.

rouwparels van Sabine van Winsen in samenwerking met hemelwieg

Sabine van Winsen

Rouwparels

Het verhaal achter de RouwParels


Toen ik 15 jaar oud was en mijn opa overleed, maakte ik mijn eerste begrafenis mee. Het maakte erg veel impact. De hele uitvaart was heel triest en verdrietig, maar daarna leek het wel een soort reünie, waarbij iedereen weer overging tot de orde van de dag en een plakje cake at. De alledaagse plakjes cake en broodjes kaas stonden voor mij in schril contrast met de bijzondere en speciale gebeurtenis van het overlijden van mijn opa. Geboren worden en overlijden doe je maar 1 x in je hele leven. Dat verdient toch iets specialers? ...


Jeanette de Kruijk

Vlindermama
Ik ondersteun moeders die ooit in de zwangerschap of in de jaren erna een  kind of kinderen verloren. In die tijd dacht men heel anders over rouw en verlies. Het werd weggestopt en er werd niet over gepraat. Nu mag erover gepraat worden en het verdriet en gemis mogen gevoeld gaan worden. Ik begeleid je daar liefdevol in.


Zelf heb ik Fleurtje in 1997 in de 29e week van de zwangerschap verloren. Het rouw-werk heb ik gedaan en Fleurtje is in mijn leven verweven. Ik kijk nu ook heel anders naar de dood en heb er geen angst meer voor. Daarom wil ik je helpen met je rouw-werk voor het verlies van jouw kind(eren). Je kunt met me in gesprek om af te stemmen wat jou kan helpen. Als gewenst kan ik voor nare en traumatische ervaringen een of meer EMDR-sessies geven.

Alles zodat je weer kunt leven met je kindje in je hart en dát kunt doen wat je heel graag wilt doen, dankzij je kind(eren).

Je bent van harte welkom!

 


Harry Jansen van tijdelijke grafbedekking in samenwerking met hemelwieg

Harry Jansen

Tijdelijke Grafbedekking


Over sterven en begraven praten we niet graag, maar we willen wel dat onze dierbare een verzorgde laatste rustplaats krijgt. De periode tussen het begraven en het plaatsen van de grafsteen kan soms wel een half jaar of langer duren. Het is vaak een rommelige periode, waarin veel familieleden, vrienden en kennissen het graf bezoeken. Met een tijdelijke grafbedekking zorgt u ervoor dat het graf niet meer anoniem is en een persoonlijke uitstraling heeft. Het helpt u uw emotie om te zetten in een tastbare afbeelding.

Ingrid Klooster werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Ingrid Klooster

RouwverwerkingHeb je last van vervelende gevoelens? Blijf er niet mee rondlopen. Dat is nergens voor nodig. Misschien heb je iets ingrijpends meegemaakt wat je niet goed hebt verwerkt. Je bent helaas niet de enige. Elk gezond mens kán getraumatiseerd raken door gebeurtenissen die te groot zijn om te hanteren (bijv. verwaarlozing, mishandeling, geweld, emotioneel of sexueel misbruik, verlies, ongeluk, geboortetrauma, operatie, natuurrampen, het getuige zijn van geweld, bijna-dood-ervaring enz.)


Trauma’s zijn geworteld in je instinctieve levensfuncties: VECHTEN, VLUCHTEN OF BEVRIEZEN. Je symptomen ontstaan doordat in je zenuwstelsel een “bevroren" restant van oude vecht/vlucht energie zit. Op een traumatisch moment bevroor en dissocieerde je. Als je getriggerd wordt, komt dit oude stukje plotseling omhoog en neemt je volwassen deel over.


Je voelt je wellicht onherroepelijk beschadigd, deels verdoofd en “bevroren". Maar dit hoeft echt niet zo te blijven! Je kunt weer “ontdooien". Een trauma is geen stoornis, maar een verstoring. Ik kan je met regressietherapie helpen om het verleden mentaal, emotioneel én lichamelijk te verwerken. Dan kun je weer léven in plaats van óverleven. Je trauma is geen levenslange veroordeling meer. Je open wond wordt een litteken, een belangrijke ervaring, maar overheerst niet alles meer. Anderen zijn er vanaf gekomen. Dat kan jij ook. Bel me maar en laat me je uitleggen hoe jij gelukkiger kunt worden!

Patricia Sandifort, hemeldoos werkt samen met Nathalie Hemelwieg

Patricia Sandifort

Hemeldoos


Rouwverwerking bij het verlies van een kind


Het verlies van een kind is misschien wel het moeilijkste dat je als ouder kan meemaken. Of het nu gaat om een ziekte, een stilgeboren kind of dat het volledig onverwachts kwam, de impact die het op je maakt is enorm. Het kind had nog een leven vol geluk voor zich liggen, en jij had dit allemaal willen meemaken. Het is daarom niet gek als je een tijdje helemaal van de kaart bent en misschien zelfs in een depressie door het verlies van een kind raakt. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het verlies van je kind je niet je eigen leven wegneemt en je jezelf gaat verwaarlozen. Rouwverwerking is dan ook de belangrijkste vorm van remedie, door het een plek te geven kan je verder leren kijken.

Wij van Hemeldoos.nl bieden niet alleen een nieuwe, effectieve manier van rouwverwerking die bewezen is door experts en rouwende gebruikers, wij willen oprecht plek bieden aan mensen om het verlies van een kind te verwerken.


Maak een hemeldoos om de herinneringen bij je te houden


Door een herinneringsdoos voor je kind te maken, kun je je gevoelens een plekje geven, waardoor het rouwproces iets verzacht kan worden en je een visuele herinnering aan je kind overhoudt. In samenwerking met Hemelwieg kun je je hemeldoos laten bekleden met een verhaal van vilt, of het zelf doen in een workshop. Waardoor je met zachtheid denkt aan je kindje, en het ook heel zacht aanvoelt.